Gå til hoved-indhold

Et kommunalt tilbud

Et tilbud der åbner muligheder for de unge

Velkommen til vores mange muligheder.

Herunder kan du se alle vore hold eller bruge menuen i venstre for at klikke dig ind på de forskellige afdelinger. BEMÆRK - hold der er afsluttet eller aflyst, kan IKKE længere ses på denne side.

Rigtig god fornøjelse.

 

Generel info om ungdomskolens studieture mv.

Login for at se dine tilmeldte hold

Login

Klik her for at gå tilbage

Åben for tilmelding
Dansk grammatik
Periode
15-09-2020 - 16-03-2021
Ugedag
Torsdag
Sted
UngSlagelse - Ungdomsskolen & Xclass - Slagelse
Tidsrum
18:30 - 20:30
Antal pladser
8

Hænger danskstilen over hovedet på dig igen, men de kommaer vil bare ikke sidde rigtigt?


Brugte din lærer flere timer på at forklare om noget de kalder 'nexus', og hvor vigtig den er for at kunne sætte kommaer, men den sidder stadig ikke rigtig fast?


Hvad var det nu 'omsagnsled til grundled', eller 'subjektsprædikat' betød, og hvorfor tegnede hun pludselig bølger på tavlen i sidste uge?


Begynder det også at sortne for dine øjne, når din lærer insisterer på, I skal lære de latinske navne, men du har knap nok fanget de danske? Så er holdet her for dig!På dette hold vil vi træne de danske og latinske termer for grammatik, hvad de egentlig betyder og hvordan du bruger grammatikken.


Vi kommer til at analysere sætninger, så kommasætning bliver en leg. At kunne analysere en sætning grammatisk vil også hjælpe dig i fremtiden med at lære nye sprog, og du vil måske allerede nu finde, at tysk og engelsk begynder at give lidt mere mening og virke mere overskueligt.


Vi kommer til at tage udgangspunkt i dansk grammatik, men holdet kommer til at køre på dine og de andre elevers præmisser, således at har I spørgsmål til f.eks. engelsk grammatik eller kasus på tysk, kan vi også sagtens tage det op.


Der vil også blive afsat gange, hvor du kan tage dine nye eller gamle afleveringer med, hvis du har spørgsmål til dem, eller gerne vil have hjælp til at rette dem igennem, inden du afleverer.Holdet er ikke kun egnet til de afsluttende trin i folkeskolen, men er også en kæmpe hjælp til gymnasiet.